,,Nagy a szívünk"

U17-es csapatunk meghatározó játékosát, Grajzel Donáthot kérdeztük az újpesti odavágó előtt.

Mint arról már hírt adtunk, a Romhányi Tamás által vezetett U17-es gárdánk egy sokáig emlékezetes párbajt lövetően öt-négyes összesítéssel gyűrte le az ESMTK-t a második vonalba történő feljutástól döntő rájátszás első selejtezőkörében. Itt azonban még nincs megállás, ezen a héten már az Újpest következik fiataljaink számára. A szerdán esedékes odavágót megelőzően csapatunk meghatározó játékosát, Grajzel Donáthot kérdeztük.

- Hogyan tekintesz vissza az ESMTK elleni párharcra?

- Összességében egy rendkívül jó ellenféllel szemben, megérdemelten jutottunk tovább. Pesterzsébeten javarészt az történt, amit mi akartunk, mivel ismeretlenek voltunk. A második meccsen már tisztában voltak a gyenge pontjainkkal, és arra játszottak. Mind a két mérkőzést élveztem, jó volt egy ilyen erős csapat ellen felmérni a játéktudásomat. Állandóan ilyen mérkőzésekre lenne szükségünk a fejlődésünkhöz.

- Mi járt a fejedben a hosszabbítás előtt? Bíztál benne, hogy ismét a magatok javára tudjátok billenteni a mérleg nyelvét?

- Igen, bíztam a csapatomban, mivel tudtam, hogy nagy a szívünk és a meccsben is benne volt még egy gól a részünkről. Persze ehhez Kristóf bravúrjaira is szükség volt, és természetesen Csaba góljára is. Győztes típusnak tartom magamat, ezert az utolsó percig bíztam a sikerünkben.

- Milyen gondolatok vannak benned a komplett bajnoki idényt illetően?

- Végig izgalmas volt, hiszen három-négy csapattal állandó volt a versenyünk az első helyért. Az első félév nem úgy sikerült ahogyan terveztük, csak a harmadik helyet szereztük meg. De a célunk mindig a bajnokság megnyerése volt. A második félévben koncentráltabban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye. A csapatok nagy része ismert minket, és a maximumot akarta nyújtani ellenünk. Egy mérkőzés kivételével föléjük tudtunk kerekedni. Ez a mentális erőnket is mutatja. Örülök, hogy ehhez a sikerhez én is hozzájárulhattam.

- Az elmúlt időszak alapján mi a véleményed új edzőtökről, Romhányi Tamásról?

-  Az első sípszótól az utolsóig folyamatosan biztat minket. Aktív focistaként, tudja, mire van szükségünk. Pozitív embernek ismertem meg, és ezt próbálja átadni a csapatnak is.

- Szerdán jöhet az Újpest elleni idegenbeli odavágó. Mit vársz ettől az erőfelmérőtől?

- Mindannyian tudjuk, hogy ők az erősebbek, és a meccs esélyesei, de mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy meglepjük őket. Nem feltett kezekkel megyünk ki a pályára. Ami engem illet, maximálisan oda fogom tenni magamat.

13312854_278116695870594_5893927809279633292_n.jpg


Írjon nekünk