Vért izzadva könyvelt el remek sikert U17-es csapatunk

A Romhányi Tamás által vezetett fiatalok öt-négyes összesítéssel léptek túl az ESMTK-n.

Rájátszás a másodosztályba kerülésért, 2. mérkőzés:

Somos SE U17-ESMTK U17 2-3, hosszabbítás után (1-3)(0-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette: Molnár R. (Csathó, Kasza)

Somos U17: Kanyó - Balázs P., Grajzel, Bodor, Bacsa (Hegedűs, 58.) - Baranyi, Kovács B., Banka, Boros - Sipkó (Al-shamiri, 50.)(Angyal, 73.), Bari. Vezetőedző: Romhányi Tamás.

ESMTK U17: Szűcs - Dolezsál, Majtényi, Szabó N., Tóth D. (Takács T., 106.) - Zai, Lőrincz (Halácsi, 46.), Himonakis (Verhoczki, 29.), Szász - Szentjóbi, Sápi. Vezetőedző: Németh Zoltán.

Sárga lap: Kovács B., Balázs P., Angyal, Banka, Hegedűs, ill. Verhoczki, Lőrincz.

Gól: Bacsa (9.), Bari (110.), ill. Majtényi (42.), Dolezsál (53.), Szentjóbi (68.)

Szombaton délután a második felvonás várt a bajnokságot követő, másodosztályba való kerülésért megrendezésre kerülő rájátszásban érintett U17-es csapatunkra, a hétvége első napján a korábban a saját pontvadászatában szintén aranyéremig jutó ESMTK-t fogadták a fiatalok a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban.

Kellemes előjelekkel készülődhettek a mieink, hiszen az odavágón három-egyre tudtunk nyerni, megnyugtató lépéselőnyben várhattuk tehát az újabb menetet.

19224875_1384221015002883_8960885259033734437_n.jpg

Jól is indítottuk az összecsapást, Bacsa szöglet utáni fejesével már a 9. percben növeltük az összesítésbeli fórunkat. A következő időszakban sem adták fel a látogatók, lelkesen próbálkoztak, majd nem sokkal a szünet előtt egy védelmi megingást kihasználva egyenlítettek is.

A második felvonásnak komoly elánnal felvértezve vágtak neki a pesterzsébetiek, a megalkuvást nem tűrő rivális pedig előbb megszerezte a vezetést, majd harmadszorra is beköszöntek, teljes mértékben egállá módosítva tehát a párharc állását.

Ugyan ekkor lélektani előnybe került a másik oldal, szépen-lassan ismét kiegyenesedtünk, újabb találat pedig már nem született a rendes játékidő lezárultáig.

Következhetett tehát a hosszabbítás! Ebben a periódusban felváltva iparkodtak a felek, mindkét gárda alakított ki lehetőségeket, aztán a 110. percben jártunk, amikor Bari 17 méterről lefordult az őrzőjéről, majd kilőtte a hosszú sarkot. Az utolsó percekben még Kanyónak kellett bemutatnia egy remek védést, az eredmény viszont már nem módosult, aminek köszönhetően együttesünk öt-négyes arányban múlta felül ellenfelét ebben az igen izgalmasra sikeredett osztályozós erőfelmérőben. Szép volt fiúk! Itt azonban még nincs vége, a következő hét folyamán szintén egy oda-visszavágós fellépés keretein belül az Újpesttel csaphatnak össze tizenhét éveseink.

19149074_1384221001669551_2548829244739993602_n.jpg

Romhányi Tamás: - Óriási mérkőzés volt! Megint jól kezdtük a meccset, vezettünk is egy-nullra, végre sikerült egy gyakorolt szögletvariációt góllal befejezni Bacsa révén. Aztán egyre jobban ránk jött az ellenfél, már az első félidőben sikerült nekik az egyenlítés, így egy-eggyel fordultunk. Aztán a második játékrészben, ugyanúgy, ahogy az első találkozón, volt egy kis rövidzárlatunk, váltottam is, de a becserélt Omar megsérült, ezért őt is le kellett hoznom, ebben az időszakban pedig kaptunk két gólt. Ezt követően nyílt sisakos volt a mérkőzés, az utolsó tizenöt-húsz percben itt is-ott is volt helyzet, eléggé kaotikus állapotok voltak a pályán, végül a rendes játékidő három-egyes vendégvezetéssel fejeződött be. Ezután azt mondtam a srácoknak, hogy két jó csapat játszik a pályán, most az fog dönteni, kinek nagyobb a szíve, ki akarja jobban a győzelmet. Hála istennek, úgy néz ki, ezekben mi voltunk a jobbak, Bari Csabi jóvoltából pedig megszereztük a mindent eldöntő találatot, aminek köszönhetően tovább tudtunk menni ebből a párharcból. Le a kalappal az ellenfél előtt, hogy ilyen vesztes helyzetből is fel tudtak állni, és a végén majdnem ki tudták harcolni a továbbjutást. Most az Újpest következik, elég jó csapat, simán megnyerték a bajnokságukat, jól össze vannak válogatva, jó körülmények között tudnak készülni, sokat edzenek. Néztem róluk egy videót is, letámadnak, szögletből, szabadrúgásból szintén veszélyesek, szóval egy elég komplett társaságnak tűnnek, de hát oda sem feltartott kezekkel megyünk, úgy gondolom, mindent meg fogunk tenni, bízom benne, ellenük is el tudunk majd érni egy jó eredményt.


Írjon nekünk