Bari Csabát kérdeztük

Az ESMTK elleni odavágón triplázó U17-es támadónk úgy készül, mintha az első meccs következne szombaton.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az országos kiemelt vérkeringésben vitézkedő U17-es csapatunk sikerrel vette a második vonalba kerülésért megvívandó első selejtezős párharc odavágóját, a szerdán idegenben sorra kerülő mérkőzésen, három-egyes győzelemere tettek szert a fiatalok az ESMTK otthonában. Csapatunk sikerében elévülhetetlen szerepet vállalt a mesterhármasig jutó Bari Csaba, a szombaton tizenhét órási kezdéssel a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban esedékes újabb találkozó előtt triplája kapcsán kérdeztük a szezonban gólkirályi címig jutó támadót.

- Hogyan gondolsz vissza a szerdai mérkőzésre?

- Hála istennek, jól kezdődött a meccs, még az első félidőben meg tudtuk szerezni a vezetést és uraltuk a pályát. Rendezetten, higgadtan játszottunk, valamint helyzeteket is sikerült kialakítani, a párharcokat megnyerni. A második félidő első felében sajnos kaptunk egy nem túl szerencsés gólt, de nem zavarodtunk meg, nem csüggedtünk, hanem csináltuk tovább a játékunkat, amellyel nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, aminek köszönhetően még két találatot tudtunk szerezni, így győztünk.

- Miképpen tudnád leírni három gólodat?

- Az elsőt úgy sikerült berúgni, hogy csapattársam, Kovács Balázs,. egy rossz kirúgást követően megtámadta az ellenfelet, aztán bepasszolta nekem a labdát, én pedig a kapus mellett a rövidbe passzoltam. A másodikat úgy értem el, hogy Boros Attila megszerezte a labdát, továbbította nekem, én pedig lekészítettem magamnak, majd tizenhét méterről a hosszúba helyeztem. A harmadikat úgy tudtam berúgni, hogy megkaptam a labdát, láttam, hogy kinn áll a kapus, és kb. harmincöt-negyven méterről felette átemeltem.

13231203_1061453813927822_66983526_n.jpg

- Kiemelendő a legutolsó találatod. Mi járt a fejedben, amikor elvállaltad?

- Edzéseken sokat gyakoroltam a félpályáról berúgni a labdát, úgy, hogy ne pattanjon le. Az adott pillanatban, amikor megláttam, hogy a kapus nincs a gólvonal előtt, lőttem is, és hála istennek, jól találtam el a labdát, ami be is ment.

- A második félidő közepén egy esetnél a kiállításodat reklamálták a hazaiak. Hogyan emlékszel vissza a szituációra?

- Egy-egyes állásnál indítottak, de lest fújtak, ezt követően elrúgtam a kapus mellett, amit ő nem nézett jó szemmel, valamint belém rúgott, amitől én el is estem, aztán én felálltam és fellöktem őt...

- Mit vársz a szombati visszavágótól?

- Bízom benne, hogy a csapat a legjobb teljesítményt fogja nyújtani a pályán. Úgy állunk a mérkőzéshez, mintha az első meccset játszanánk a továbbjutás érdekében.

- A tavaszi szezon elejétől Romhányi Tamás irányítja a csapatot. Milyennek látod az új trénert?

- Az elején még össze voltunk zavarodva, fura volt, de nem befolyásolta a csapatot és a pályán nyújtott teljesítményt, szerencsére, sikerült lehoznunk minden fontos mérkőzést, kivéve egyet, ami pozitív. Én is és a többiek is elégedettek vagyunk Romhányi Tamással, minden tőle telhetőt megtesz értünk, ráadásul jó fej. Bár az első csapata, ahol edző, egy rossz szavunk nem lehet rá, és nem csak a trénerünk, hanem a barátunk is. Szóval röviden: nem okozott nagy gondokat az edzőcsere.

Rájátszás a másodosztályba kerülésért, 2. mérkőzés, 2017. június 17. (szombat), 17.00:

Somos SE U17-ESMTK U17

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion.


Írjon nekünk