Megnyugtató előnnyel várhatja az ESMTK elleni visszavágót az U17

A srácok a triplázó Bari vezérletével húzták be az első felvonást.

Rájátszás a másodosztályba kerülésért, 1. mérkőzés:

ESMTK U17-Somos SE U17 1-3 (0-1)

Budapest, ESMTK Utánpótlás Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kulcsár K. (Kovács B., Imrő)

ESMTK U17: Szűcs - Dolezsál, Gogán, Verhoczki, Szabó N. - Tóth D., Zai, Himonakis, Szász - Szentjóbi, Sápi. Vezetőedző:Németh Zoltán.

Somos U17: Kanyó - Balázs P., Grajzel, Bodor, Bacsa - Baranyi, Kovács B., Banka, Boros - Hegedűs (Sipkó), Bari. Vezetőedző: Romhányi Tamás.

Gól: Bari (3)

Szerdán nekivágott a különféle régiók bajnokinak részvételével megrendezésre kerülő rájátszásnak a korábban az országos kiemelt Közép-Kelet csoportban már aranyéremig jutó U17-es csapatunk. A srácok útjába elsőként a Közép "B" divízióban révbe érő ESMTK-t sodorta az élet, így az említett társaság testén át kellene túlverekednie magát együttesünknek.

Már a hét közepén lezajló odavágón nagy lépést tettek tizenhét éveseink a továbbjutás irányába, miután a mesterhármasig jutó Bari Csaba főszereplésével három-egyes arányban múlták felül a házigazdákat.

Jól kezdtük a meccset, a korábban már az idény gólkirályi címét begyűjtő támadónk igen gyorsan kihasznált egy üres kapus, tálcán kínált ziccert. Ezt követően a szünetig inkább a küzdelem dominált, inkább a másik oldal próbálkozott, nem túl sok sikerrel, így egy-nullás fórban mehetett gárdánk pihenni.

Somos.jpg

A második játékrészben állandósították a nyomást a felső lécig is jutó pesterzsébetiek, akik aztán egy kipattanóból elért közeli góllal egyenlítettek a találkozó kétharmadánál.

Egalizálásuk után sem lankadtak a hazaiak, a roppant nagy hőség miatti ivószünet miatti pauza viszont új erőt öntött a srácokba, a mérkőzés záró részében pedig ismét Bari percei következtek: agilis csatárunk előbb nagyjából tizenhatról lőtte ki a jobb alsót, majd egy parádés helyzetfelismerésből is bevette a kaput, triplázó játékosunk a ketrecéből kissé kint álló hálóőr felett ívelte be a gólvonalon túlra a lasztit, hozzávetőlegesen harmincöt méterről, a remek megoldással pedig ki is alakult a három-egyes győzelmünket jelentő végeredmény.

A véghajrában szépíthetett volna az ellenfél, de a jól védő Kanyó lehúzta a rolót, ráadásul a hosszabbításban még növelhettük is volna előnyünket, már csak kapufáig és elrontott lehetőségekig jutottunk.

Összességében, a hőség ugyan rányomta bélyegét az inkább küzdelem, mintsem szép játék jellemezte összecsapásra, ennek ellenére viszont végül szép gólokat szerezve, a már említett fórt birtokolva várhatják a szombaton a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban tizenhét órási kezdéssel esedékes visszavágót fiataljaink.

Romhányi Tamás: - Jól kezdtük a mérkőzést, az elején puhatolózott mindkét csapat, ismerkedett a másikkal, hogy mire képes. Ebből mi jöttünk ki jól, mert megszereztük a vezetést, így egy-nullal fordultunk. Aztán a második félidőben voltak nehézségeink, kicsit elveszítettük a ritmust, ekkor feljött az ellenfél, ki is egyenlített, majd nyomtak rendesen a hazaiak. Hála istennek, jókor jött az ivószünet, utána egyből sikerült gólt rúgnunk Bari Csaba révén. Ezt követően támadott az ESMTK, de párszor meg tudtuk őket kontrázni, egyszer pedig a mindhárom gólunkat elérő Csabi még negyven méterről beemelte a kapus fölött a labdát. Nagy diadalt arattunk, sikerült megnyerünk a meccset, idegenben három gólt rúgtunk, ami igen nagy eredmény, ennek köszönhetően bizakodva várjuk a szombati visszavágót!

Következik:

2017. június 17. (szombat), 17.00: Somos SE-ESMTK

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion.


Írjon nekünk